Huskurer för svampinfektionen juli 16, 2019

Huskurer för svampinfektionen

author No comments

Svampinfektion i underlivet är något som är mycket vanligt och som drabbar de allra flesta minst en gång i livet. Infektionerna kan bero på ett flertal olika orsaker. En vanlig orsak till svampinfektion är att man har använt antibiotika under en period eller att man har haft för varma och åtsittande underkläder i material som inte låter huden andas. Svamp i underlivet är sällan farligt, men kan vara otroligt jobbigt att dras med. Huden blir mycket känslig, röd och kliar ordentligt om det vill sig illa. Det är inte ovanligt att man även får gryniga flytningar under tiden för en svampinfektion.

Det finns mängder av olika typer av intimprodukter på marknaden som man kan använda sig av för att bli av med eller lindra symptomen på en svampinfektionen. De vanligaste är att man använder sig av krämer och vagitorier, men det finns också läkemedel i tablettform som ska sväljas. Medicinerna är mycket enkla att använda sig av, men kostar en hel del. Lider man dessutom av svampinfektion väldigt ofta kan det vara bra att försöka hitta andra alternativ som är mer naturliga, t.ex. huskurer som man kan använda sig av.

Huskurer för svamp i underlivet

Huskurer för svamp i underlivet är enkelt att hitta. Hade du letat efter huskurer för artros hade det varit betydligt knepigare. Här har vi samlat några av de bästa huskurerna mot den jobbiga svampen, så att du slipper rodnad, ömhet och kli!

Naturlig yoghurt – Ett av de bästa sätten att bli av med svamp är att använda sig av naturell yoghurt. Yoghurten hjälper kroppen att återställa balansen. För bästa effekt ska du både äta yoghurten som vanligt och applicera den utvärtes på problemområdet.

Rosmarin – Många anser att det är klådan och svedan som är absolut värst när man har en svampinfektion. Med hjälp av rosmarin kan du dock lindra symptomen väldigt bra. Förbered en rosmarinfusion och använd sedan en mjuk handduk för att applicera vätskan.

Honung – Honung är bra till mycket och smakar gott, men visste du att du även kan använda dig av honung när du har fått en svampinfektion? Genom att applicera ett tunt lager honung på och i slidan, låta detta verka i 30 minuter och sedan tvätta bort, så kan du bli av med det jobbiga kliandet. Se till att du får bort all honung när du tvättar av dig. För bästa resultat bör du upprepa metoden minst två gånger om dagen.

Timjan – De flesta av oss har timjan i vår kryddhylla, men timjan kan också användas för att koka te. Te gjort av timjan sägs ha mycket lugnande effekter på just svampinfektioner i underlivet. Koka upp timjan i lite rent vatten och drick mellan 1-4 koppar om dagen.

agency-x