Ta hand om kroppen med intimprodukter december 29, 2021

Ta hand om kroppen med intimprodukter

author No comments

Intimprodukter används i nära anslutning till din kropp, för att trimma och vårda den. Det är exempelvis inte bra att använda vanlig kroppstvål till underlivet, då det är extra känsligt. När du ska raka dig kanske du också behöver en skonsam rakhyvel eller rakapparat för att undvika blemmor och röda utslag i hyn.

Hos hudoteket.se hittar du ett stort utbud av produkter du kan använda för att vårda din kropp. Här kan du också boka in dig på fotvård och massage, och låta din arbetsgivare stå för kostnaden via friskvårdsbidraget. Med hjälp av Hudotekets experter kan du få estetiska injektionsbehandlingar och massage.

Ordna eget hemmaspa

Ibland är det viktigt att koppla av och ta hand om kroppen för att orka med vardagen. Det är enkelt att ordna ett eget hemmaspa, som ett fotbad med maskrosor, syrener, björklöv och violer. Sitt med fötterna i badet i tio minuter, så märker du snart skillnad. Lugnande örter i form av lindblom, kamomill och lavendel lugnar huden och kroppen, och appliceras med fördel i form av eteriska oljor. Rosblomman luktar gott men lugnar också ner nervsystemet effektivt. Använder du rosmarin och timjan kan du bruka dem både i färskt och torkat format. Lindblommor kan plockas direkt ute i naturen och sedan användas till ett skönt bad. För att förenkla dina spaförberedelser kan du köpa tepåsar med kamomill eller andra örter till fotbadet. Det gör det också lätt att ordna ett eget spa även om det är vinter ute.

Förbered egna hemmakurer

För att skrubba bort gamla hudceller kan du använda en enkel saltskrubb och på så vis förnya huden så att den blir len och glänsande. Börja med 1 dl salt och rör ner en matsked olivolja. Droppa därefter i mer olja tills skrubben har förvandlats till en jämn smet. En uppskattad ansiktsmask kan skapas med hjälp av avokado. Du kan först köpa en mogen avokado och mosa den tills den blir en jämn smet. Om den inte känns tillräckligt krämig kan du också blanda ner lite olivolja i smeten. Rengör sedan huden och lägg på masken. Smeten bör sitta kvar i ansiktet i femton minuter innan du sköljer bort den med lagom ljummet vatten. Du kan därefter avsluta behandlingen genom att applicera din dagliga ansiktskräm.

Många ingredienser som du kan använda till ditt hemmaspa finns redan i kylen eller i ditt skafferi. Du kan använda dig av frukter, grönsaker, kryddor, socker, salt och olja. Nu under vintern kan det vara en god idé att göra en ansiktsmask på apelsin och yoghurt. En annan bra budgetvariant är att ta in is eller snö, vilket du ofta kan få tag i så här års. Fyll en balja med varmt vatten (runt 35 grader) och den andra baljan med isblandat vatten (ungefär 10 grader). Därefter kan du först sänka ner dina fötter i det varma vattnet, gör detta under en och en halv minut. Därefter kan du sätta ner fötterna i det kalla vattnet och växla däremellan några gånger. Detta ökar kroppscirkulationen och kan även användas på händerna.

agency-x