Hårborttagning på känsliga områden augusti 2, 2021

Hårborttagning på känsliga områden

author No comments

Hårborttagning är något som de flesta ägnar sig åt. För männen kanske det främst är skäggväxt, men för kvinnor är det ett flertal områden som ska rakas, vaxas eller epileras. Men det är inte ofta man talar om hårborttagning på de mer känsliga områdena, som exempelvis mellan benen och brösten. I den här artikeln ska vi gå i genom det bästa sättet att ta bort hår från just de områdena!

De två känsligaste områdena

Blygdläpparna och bröstvårtorna är två av de områden på kroppen som har känsligast hud, därför ska man vara extra noggrann vid valet av hårborttagningsmetod. Om du dessutom har genomgått en bröstförstoring nyligen, till exempel med Motiva Sverige, så krävs det extra försiktighetsåtgärder. Nedanför ska vi gå igenom hårborttagning kring brösten och genitalierna, samt hur du tar hand tar bort hår efter en bröstoperation.

Hårborttagning runt bröstkorgen

De flest kvinnor har minimal hårväxt på brösten, men oavsett vill de flesta bli kvitt med den. Om du har ett fåtal strån kan och bör du bara ta bort dem med pincett, men om du har lite grövre problematik kan du gå till en salong som ägnar sig åt sockervaxning – de som arbetar där kommer veta vad de gör. Du kan även tillverka eget sockervax, men detta rekommenderar vi mer för hårborttagning på benen eller armhålorna.

Många som nyligen kanske gjort en bröstförstoring – eller förminskning – upplever ofta att stubb bildas runt det opererade området. Detta beror på att kirurgen alltid rakar bort håret på hela det partiet som ingreppet ska utföras på, för att undvika infektion. Om du har stubb på bröstkorgen som stör dig efter ett ingrepp föreslår vi dock varken vaxning eller epilering – utan helst enklare rakning (endast runt såret) eller pincettanvändning.

Hårborttagning kring genitalierna

De flesta kvinnor väljer att raka sig runt underlivet, då det känns mest skonsamt. Men detta leder ofta till rakfinnar och stubb – vilket kanske inte känns optimalt. Återigen kan vi rekommendera professionell vaxning, men även epilering. Många nya och moderna epilatorer kommer med en särskild funktion som stramar åt blygdläpparna och gör så att du kommer åt behåringen lättare.

Efter hårborttagning

Efter att du har tagit bort hår på ett känsligt område är det viktig med en efterbehandling som återfuktar och lugnar huden. För dig med känsligare hud kan en enkel aloe vera-gel vara bra att smörja in huden med, för dig med tåligare hud kan det räcka med en vanlig body lotion. Om du inte efterbehandlar är risken större att huden blir torr och infekterad.

agency-x