Fem sätt att behandla flytningar september 8, 2020

Fem sätt att behandla flytningar

author No comments

Anledningen till varför man får flytningar kan bero på många saker. En del av fallen kan vara hormonella och i andra fall kan det bero på att PH-balansen har rubbats i underlivet. Därför kommer lite tips på olika sätt att gå tillväga om du har drabbats av flytningar.

Behandla flytningar som ett symtom

Att ha flytningar från underlivet är normalt och är en naturlig del av kroppens sätt att hålla underlivet rent och friskt. Men om det blir för mycket flytningar kan det bli jobbigt och det är inte helt normalt. Underlivet är ett ställe där man inte vill ha problem, speciellt inte om man hänger på dejtingsidor.nu och är på jakt efter en partner. Har du drabbats av flytningar kan du undersöka dessa fem orsaker:

  • Ta reda på om du har fel trosor. Ibland kan fel sorts trosor göra att det blir för instängt och det kan få underlivet ur balans. Välj gärna material som bomull som andas bra.
  • Sluta att använda hygienprodukter för underlivet. Många hygienprodukter för underlivet är parfymerade och alldeles för tuffa mot den känsliga PH-balansen. Underlivet har ett naturligt system för att hålla sig fräsch, men om den rubbas så kan det uppstå både illaluktande och plågsamma symtom. Tvätta enbart med vatten för att göra rent och använd inga parfymer eller liknande efteråt.
  • Undvik sköljmedel. I vissa fall kan sköljmedel i trosorna göra att underlivet blir irriterat. Skippa sköljmedlet i några veckor och se om det blir bättre.
  • Ta reda på om orsaken är hormonell. Har du precis börjat eller slutat med p-piller eller är det något annat som skulle kunna påverka hormonerna? I så fall finns det inte så mycket att göra åt saken förutom att inte förvärra situationen. Använd trosinlägg och byt efter behov för att hålla området hygieniskt.
  • Ta reda på om det kan vara en sjukdom bakom. Om inget av ovanstående hjälper eller stämmer in på dig kan det vara så att flytningarna har en annan orsak. Vissa sjukdomstillstånd och sexuellt överförbara sjukdomar kan orsaka flytningar. Kan det vara orsaken bör du kolla upp och behandla det omgående.

Oavsett varför du har drabbats av flytningar kan det vara bra att använda trosskydd så att du enkelt kan byta dem och hålla dig fräsch under dagen. Flytningar kan också komma i samband med sex, bad, menskopp eller vid byte från ett preventivmedel till ett annat.

agency-x