Hur tvättar man underlivet? april 3, 2018

Hur tvättar man underlivet?

author No comments

Många väljer att tvätta underlivet med vanlig tvål eller duschkräm och tänker inte på att det kan orsaka problem. Huden har en syrabalans med ett pH-värde på 5,5. I underlivet är dock pH-värdet 3,3-5,2. För att man ska kunna upprätthålla en bra balans i underlivet är det alltså viktigt att man behåller syrligheten. Om man använder vanlig tvål får de intima delarna en felaktig balans eftersom att tvålen utformats för hudens pH-värde. När pH:t i underlivet förändras kan man råka ut för dålig lukt, flytningar och obehagliga känslor i underlivet. Därför rekommenderas det att man endast använder produkter för intimrengöring, eller endast vatten.

När man tvättar underlivet med någon form av rengöringsprodukt måste man se till att skölja bort alla rester noga. Man kan ofta läsa frågespalter i tidningar där främst kvinnor undrar vad som skapat irritation i deras underliv och många gånger är svaret just att de inte sköljt bort tvål, eller att de tvättar de intima delarna med tvål alltför ofta.

För det mesta räcker det med att man tvättar underlivet med tvål i samband med dusch och att man sedan tvättar sig med vatten varje dag. Om man blivit extra smutsig eller svettig, eller om man har mens kan det ofta vara bra att tvätta sig lite oftare för att se till att man verkligen håller sig fräsch och att ingen dålig lukt uppstår.

Om vatten inte finns kan våtservetter eller en vanlig vattenflaska duga tills dess att man fått tag i en toalett eller annan tvättmöjlighet. Ofta är en våtservett bättre än att till exempel bada i en smutsig sjö, eller att tvätta sig med vatten av osäker kvalitet.

agency-x