IPL för hårborttagning vid bikinilinjen september 27, 2018

IPL för hårborttagning vid bikinilinjen

author No comments

Det har blivit alltmer populärt att på ett permanent sätt avlägsna hår på ben, under armarna och inte minst vid bikinilinjen. Detta går vanligtvis inte med enbart vaxning eller epilering, även om dessa metoder innebär att håren kommer till baka med något längre intervaller än om man bara rakar sig med rakhyvel eller använder hårborttagningskräm. Ett sätt att istället utmana hårrötterna är att använda laser eller s.k. IPL. IPL betyder Intense Pulse Light och med det kan man både ta bort smårynkor, solfläckar och inte minst kroppshår. Dock måste man vara förberedd på smärta när man går på en IPL-behandling och vid bikinilinjen är detta definitivt inget undantag…

Idag kan man dock köpa sin egen lilla IPL-epilator som med hjälp av ett ljus tar bort håren från rötterna.

IPL ger inga kraftiga biverkningar om det görs rätt, trots att det är så nära våra mest intima områden. Du behöver således inte oroa dig för hemorrojder eller liknande eller sår som inte läker om du går till rätt person. Du bör alltid gå till en proffsig behandlare som kan handskas med apparaten så att du inte blir bränd och får skador. Tänk på att mörkhyade personer är känsligare för laser och ärrbildning än ljushyade, vilket innebär att valet av salong och behandlare är ännu mer väsentligt.

Så fungerar IPL mot hårborttagning

Det som sker när man gör en behandling, är att behandlaren först stryker på en svalnande gel på området som ska behandlas, för att det ska kännas mindre och för att huden inte ska få en chock. Behandlaren sätter sedan på ett filter på apparaten som går ned på djupet i huden.

IPL för hårborttagning görs med ett trestegssystem av pulserande ljusblixtar och en puls avser ett mindre område på huden. IPL stramar också upp slapp hud till viss del, vilket är ett plus i kanten. Efter behandlingen blir din hud röd och det kan svida som efter en stark solbränna. Detta brukar dock avta efter några timmar. Ibland kan viss svullnad kvarstå i några dagar och små blåsor, som sedan går bort av sig själva, kan uppstå. Det är dock viktigt att inte pilla på dem utan låta dem försvinna på egen hand.

Undvik att vara brunbränd när du gör IPL, oavsett om det gäller hårborttagning eller hudbehandling. Det kan ge pigmentförändringar och vita fläckar på huden. Efter behandlingen får du heller inte sola huden på cirka 8 veckor för att vara på den säkra sidan.

Så många behandlingar krävs för att bli hårfri

Vanligtvis kan 3 stycken behandlingar räcka för att bli hårfri till 90 %. Ibland kan vissa personer uppleva att de får mer hår istället för det motsatta och det kan bero på att vilande hårsäckar kan aktiveras av lasern, vilket gör att man kan behöva ytterligare en eller ett par behandlingar.

agency-x