Olika glidmedel oktober 26, 2018

Olika glidmedel

author No comments

Glidmedel är något som är bra att ha i sitt apotek och ett väldigt bra hjälpmedel när man har sex. Här går vi igenom de vanligaste typerna och vad de används för. Glidmedel består av olika ämnen som är snälla mot kroppen och som ökar och underlättar njutningen vid sex. Det kan användas med eller utan kondom, men det är viktigt att lära sig vilken typ av glidmedel som fungerar bäst till vilken situation.

Vattenbaserat glidmedel

Vattenbaserat glidmedel är billigt och har ett bra glid. Det går bra att använda tillsammans med kondomer och fungerar på hela kroppen. Efter en stund torkar glidmedlet ut men kan få tillbaka glidet om man tillsätter fukt igen. Vattenbaserat glidmedel fungerar bra vid oralsex då det har en neutral smak och det finns också många smaksatta produkter. Exempel på vattenbaserade produkter är:

  • Klick natural glide
  • Silk glidmedel
  • Lelo personal glide

Silikonbaserat glidmedel

Silikonbaserat glidmedel har det bästa glidet, och är ofta lite dyrare. Om man är känslig mot ämnen i hudprodukter så kan dessa glidmedel vara att rekommendera, då de oftast bara innehåller ett fåtal ingredienser. Exempel på produkter som är silikonbaserade är:

  • Pure bodyglide
  • Klick supremeglide
  • Mixgliss silicone pretty

Oljebaserat glidmedel

Om man inte har tänkt använda kondom, så fungerar det bra att använda olja som glidmedel. Olja kan nämligen bryta ner latexen i kondomerna. Man kan använda de flesta oljor som är tillräckligt lättflytande, och det går bra att ta något som finns hemma. Kokosolja har bra egenskaper för intimt bruk. Även rapsolja och olivolja som inte har en alltför stark doft, fungerar bra och är dessutom bra för huden.

Anala glidmedel

Vid analsex är det bra att använda ett lite tjockare glidmedel som har en lång glidfunktion. Dessa glidmedel är ofta silikonbaserade. Det är också vanligt att de innehåller färre ingredienser såsom parfym och konserveringsmedel. De kan ibland innehålla muskelavslappnande eller bedövande medel, men för nybörjaren är det att rekommendera att använda ett glidmedel utan några sådana tillsatser för att lära känna sin kropp ordentligt. Det finns flera sorter på vuxen.se att välja mellan. Några exempel på anala glidmedel är:

  • Pjur backdoor
  • Mixgliss max anal lube
  • Topco liquid sex desensitizing anal

Särskilda glidmedel

Det finns en mängd olika glidmedel på marknaden, och många av dem är inriktade på ett särskilt användningsområde. Det här kan vara lite överkurs för den medelmåttige Svensson, men det kan vara bra att veta om att det finns. Det finns till exempel särskilda glidmedel som är utvecklade för att trigga fantasin med sin konsistens, doft och smak eller med behållarens form. En sådan kategori av glidmedel är de som är utvecklade speciellt för onani. Ett exempel är ”Soak n stroke”, som är utformad som en schampoflaska och är särskilt framtagen för att onanera i duschen.

agency-x