För det intima november 2, 2018

För det intima

author No comments

Att köpa intimprodukter behöver inte automatiskt handla om något som rakt av handlar om det sexuella området. Utbudet kan även gälla intimhygien eller skönhet inom intimområden.

Och att besöka någon av alla webbplatser som erbjuder detta behöver absolut inte vara något som ska kännas pinsamt eller generande. Därför är det bra att dessa hemsidor blir vanligare och mer synliga och troligt är att dagens moderna och mer öppna samhälle gör detta möjligt. Många människor kanske även hittar sina julklappar att inhandla till nära och kära på dessa webbplatser.

När det gäller intima varor och produkter finns det stort utbud. För kvinnor kanske mest, men såklart är även män välkomna att finna det man söker. I tidningen Femina finns ett öppenhjärtigt reportage där bloggerskan Isabella Löwengrip talar ut om att man inte ska skämmas över det intima och att det är många som handlar produkter inom området.

Skönhetsprodukter inom området kan handla om bra rakhyvlar att kunna använda på känsliga, intima ställen på kroppen. Tillsammans med dessa kanske även effektivt hårborttagningsmedel önskas köpas till.

Eller varför inte slå till med medel som tar bort håret utan att rakhyvel måste användas. Det finns också inom intimprodukternas utbud.

Andra medel inom området är blekningsmedel som en del skönhetssalonger använder för att exempelvis bleka behåring på oönskade områden på kroppen.

Vax är också en produkt som kan användas för hårborttagning. Då finns smidiga förpreparerade vaxremsor som appliceras som sedan efter en stund enkelt dras bort från huden och hårstråna följer med remsans vaxklister. Vax kan också köpas på burk för att hettas upp och dras på huden med en spatel för att sedan sätta separata klisterremsor över och dra bort oönskad hårväxt. Metoden kan vara något smärtsam men helt ofarligt. Fördelen med att ta bort hårväxt med vax är att hårstråna oftast dras bort mer på djupet och återkommer fortfarande i mjuka strån medan rakning medför att hårstråna blir mer hårda och återkommer oftare och med mer täthet. Dock är hyvling helt smärtfritt. Så detta val är upp till varje person att göra.

När det gäller glidmedel av olika slag gäller samma utgångspunkt här. Många får tankar direkt till det sexuella området men kan även användas inom andra områden naturligtvis. Det kan handla om kvinnor som kommit in i mogen ålder och klimakteriet där hormonell obalans kan medföra torrare slemhinnor. Detta i sig kan orsaka smärta och sprickbildning på exempelvis blygdläppars insidor. Då kan glidmedel förebygga och tillföra mer fukt för slemhinnorna och eliminera dessa smärtor. Det har hjälpt många kvinnor med just problemet med torra slemhinnor.

Glidmedel som finns att köpa har även hjälpt par till ett bättre sexliv genom att kunna använda medlet när den naturliga fuktigheten inte längre tillförs av kroppen i tillräcklig mängd.

Människor som beställer varor inom det intima området från företagen brukar dessa se till att produkterna förpackas diskret där inget avslöjas på utsidan om innehållet. Detta är många kunder som finner det betryggande att det utförs på detta sätt.

agency-x