Olika former av rengöring oktober 28, 2018

Olika former av rengöring

author No comments

Det finns också flera andra sätt förutom tvålar som man kan använda för att göra rent sina intima delar på ett effektivt sätt. Många väljer att använda sig av vanlig tvål eller tvättkrämer men det finns också andra sätt att bli ren på.

Man bör tvätta sina intima delar varje dag, men om man alltid använder tvål kan man lätt bli torr eller irriterad. Många duschar varje dag och då fungerar det ofta bra att bara skölja av underlivet med vatten i duschen. Om man inte duschar finns det också möjlighet att kunna köpa hem tvättlappar för barn och tvätta sig med dem. Man tar enkelt en tvättlapp och blöter den och sedan tvättar man sig med hjälp av den.

Om man inte har tillgång till vatten kan tvättkräm vara ett bra val eftersom att den inte behöver tvättas bort. Det finns också intimtvättar på flaska. De ser ut ungefär som en vanlig vattenflaska. Den har dock en duschliknande kork som kan skruvas av. På så sätt kan man fylla flaskan med vatten och enkelt ta den med sig dit man ska. Då kan man lätt tvätta sig och hålla sig ren.

Om inte detta är något alternativ kan man också köpa våtservetter för intimrengöring. Dessa finns i flera olika dofter, modeller och prisklasser. Många av dem är parfymerade, medan vissa finns som oparfymerade. Dessa servetter finns ofta även för barn och bebisar och om man har ett extra känsligt underliv kan det vara en bra idé att välja just dessa eftersom att de ofta är extra skonsamma.

Om man har ett mycket torrt underliv kan det vara bra att skaffa en bra olja som rengör. De är ofta extremt skonsamma och stör inte hudens naturliga barriär. Oljan återfuktar dessutom på djupet och det gör inget om den lämnas kvar. Det blir bara lite kladdigt tills dess att oljan torkat in helt. Om man vill använda så naturliga produkter som möjligt kan det vara en idé att använda vanlig matolja, rapsolja eller olivolja. Dessa fungerar både till intimrengöring och dessutom kan man med fördel hälla lite i badvattnet. Då mjukgörs hela kroppen på ett mycket effektivt sätt.

Förr fanns det inte så många olika rengöringsprodukter. Då byggdes istället bidéer i badrum och på toaletter. Dessa var som små duschar för underlivet. De användes efter varje toalettbesök och gjorde toalettpapper onödigt. Än idag kan man i äldre bostäder finna bidéer och många låter dem vara kvar både för att de påminner om den gamla tiden men också för att de fyller sin funktion. Med bidén slipper man duscha varje dag, och man kan lätt bara tvätta av sina intima delar. Detta kan också underlätta en hel del efter toalettbesök.

agency-x