Ta bort dina åderbråck november 4, 2018

Ta bort dina åderbråck

author No comments

Vad är ett åderbråck

Det tråkiga med åderbråck är att dom syns. Det är som mest synligt när du ställer dig upp, om man ligger ner kan man känna med fingret var åderbråcken befinner sig ungefärligt. Åderbråck är i regel 3-4 mm breda.

Det finns några vanliga symptom som ofta kommer uppkommer i samband med åderbråck, som till exempel spänningar, värk, svår- till medelsvår klåda, känsla av tyngd i benen. Man kan behandla åderbråck på olika sätt, men man kan sällan avlägsna alla spår av dom. Om stödstrumpor hjälper mot åderbråcket så brukar det också hjälpa med behandlingarna.

Om du har ett åderbråck så är du verkligen inte ensam, sanningen är att det är vanligare än många tror. Mer än trettio procent av populationen i Sverige har åderbråck utan någon skillnad mellan könen. Men kvinnor brukar anse att åderbråcken är besvärligare än vad männen tycker.

Hur blir det ett åderbråck!

Det är i venerna som åderbråcken bildas och har inte något kopplingar till sådant som sker i artärerna, som till exempel åderförkalkning, stroke, eller högt blodtryck. Man har ännu inte förstått exakt varför åderbråck uppstår, däremot så råder konsensus om att det är ärftligt.

Åderbråcken i dina ben betyder att dom ytliga kärlens väggar inte klarar det tryck som blir när man står upp. Då går klaffarna sönder och håller inte tätt och då skapas åderbråcket i venerna.

Man kan inte dö av att man får ett åderbråck. Det ger inte heller andra farliga biverkningar och leder inte till behov av benamputation. Man kan dock konstatera att mångas livskvalitet blir bättre efter behandling av åderbråck. Det går alltså att ta bort åderbråck på ett smidigt sätt numera.

Åderbråck vid graviditet

De som har åderbråck vid graviditet får ofta förvärrade besvär under graviditeten. Men många gånger så återgår dom till normalläge när barnet har fötts. Det förekommer dock fall av åderbråck som inte gått tillbaka efter förlossningen och då kan man förstås behandla dom. Det som normalt sett rekommenderas för gravida kvinnor är användning av stödstrumpor.

Bensår beror ofta på åderbråck!

När du har haft ett sår på ditt smalben eller ner på foten som inte läker alls efter sex veckors normal behandling, då har du det som kallas för ett klassiskt bensår. Anledningarna till att man får bensår är många, men många gånger beror problemet på att man har åderbråck. Nästan sjuttio procent av alla förekommande sorters bensår kan delvis förklaras med åderbråck, nästan hälften kan knutas till åderbråck som orsak. Bensårs-orsaker kan också vara tumörer, diabetes och så vidare.

Behandla dina åderbråck

Tekniken har verkligen gått framåt på detta område och nu kan du behandla dina åderbråck framgångsrikt och få dina bens normala utseende tillbaka. Så vänta inte med att ta kontakt med ett riktigt proffs idag.

agency-x