Hårborttagning mars 23, 2019

Hårborttagning

author No comments

När det gäller intimvård väljer många att helt ta bort hårväxt från de intima delarna. Det finns många sätt att göra detta på. Vissa väljer att raka hela eller delar av området medan andra tar till olika produkter. Om man väljer att använda produkter måste man tänka på att huden i underlivet är känslig och att man inte bör använda samma produkter här som man använder till hårborttagning på resten av kroppen.

Det finns speciella hårborttagningskrämer som man kan använda i underlivet. Dessa kan användas i duschen eller utanför den. Många får dock allergiska reaktioner av dessa krämer vilket kan vara bra att veta innan man använder dem. Det kan vara bra att kontrollera om man reagerar innan genom att stryka på lite av krämen på ett område och sedan tvätta bort den. Om man inte har fått någon reaktion inom 24 timmar kan man lägga krämen på ett större område. Dessa krämer finns både för normal, torr och känslig hy. Vissa av dessa krämer tar inte bort håret utan de bleker istället hårstråna så att de blir mindre synliga. Det kan vara ett alternativ om man inte vill ta bort allt hår.

Det finns också olika typer av vax man kan använda sig av i de intima områdena. Dessa vaxer finns både som remsor, varma och kalla varianter. Om man inte har vaxat sig innan finns det också smarta maskiner som lägger på ett lagom tjockt lager vax, och detta kan man sedan dra bort. Då slipper man tänka på att lagret blir för tjockt eller tunt, och dessutom behöver man inte värma vaxet. Många väljer att gå till en salong för att vaxa de intima delarna och om man har mycket känslig hur kan det vara ett bra alternativ. På salongerna kan man rådfråga om vilket vax man bör välja, och ofta är det också lättare att fortsätta vaxa om första vaxningen gjorts av ett proffs.

Det finns alltså en hel del olika saker man kan göra för att ta bort oönskat hår på de intima områdena, och oavsett hurdan hud man har finns det minst en lösning som passar. Ofta kan det dock vara bra att låta huden och underlivet vila då och då så att man inte får infektioner eller liknande.

agency-x