Slipp irritationer i samband med intimrakning mars 10, 2019

Slipp irritationer i samband med intimrakning

author No comments

För många är det en självklarhet att frisera bikinilinjen eller ta bort allt hår från den nedre regionen. Det finns många tillvägagångssätt för att lyckas med detta, och även om såväl vaxning som hårborttagningskrämer har blivit all mer populära kommer detta inlägg att handla om intimrakning. Det är mindre roligt när resultatet innefattar röda prickar, klåda och irritationer men det finns saker du kan göra för att undvika detta och hjälp att få om det ändå sker.

Kom ihåg att ta hand om din nedre region

Dessvärre glömmer många att man måste sköta om de nedre regionerna med rengöring och rätt sorts fuktgivande produkter. Det är väldigt obekvämt med nedre irritationer och om du jämför med din dagliga tandrutin för att undvika hål och andra besvär, krävs det faktiskt inte så mycket arbete för att hålla de intima delarna glada och i balans. Skulle tänderna ta skada kan du bara boka in ett besök hos distriktstandvården eller till och med få akut hjälp där. Men handen på hjärtat, det känns inte lika behändigt att söka hjälp för intima rakbesvär. Så då ser vi till att undvika besvären genom lite tips!

När ska jag inte raka mig?

Du kan raka dig nästan när du vill, men om du ska bada i pool med klor eller hav med salt och sandstrand, kan du dessvärre räkna med att risken för irritation och prickar ökar markant om du har rakat dig samma dag. Försök därför att undvika detta i den mån det går. Detsamma gäller efterföljande parfymerade produkter som också kan irritera.

Förberedande och förebyggande

För att få en så varsam och bra rakning som möjligt krävs vissa förberedelser och förebyggande åtgärder. Det är t.ex. vanligt att man upplever problem vid och efter rakning om man har inåtväxande hårstrån. De flesta av oss får inåtväxande hårstrån någon gång. De uppstår faktiskt ofta till följd av rakning, och detta går att avhjälpa genom att använda en varsam peeling emellanåt. När det sedan är dags för rakning är det viktigt att huden är rengjord med exempelvis intimtvål eller intimolja. Därefter kan du med fördel applicera en rakgel, kräm eller olja som gör att rakhyveln glider lättare över huden. Se dock till att denna är avsedd för just intimrakning då innehållet ska vara anpassat efter detta.

Efter rakningen

Skölj av hår och produktrester. Glöm inte att sedan skölja med kallt vatten för att stänga porerna. Välj sedan någon form av after shave som exempelvis en after shave gel som lindrar, verkar svalkande och minskar röda prickar samt irritation.

Med dessa tips hoppas jag att du ser över din rutin för intimrakning och investerar i produkter som känns rätt för dig. På så sätt kan du undvika att besvären uppstår samt reducera besvären när de redan har dykt upp.

agency-x