Hårfärgning av intimhår november 13, 2018

Hårfärgning av intimhår

author No comments

Det går ofta bra att färga håret vid de intima delarna. Då kan man fritt välja vilken nyans eller färg man själv gillar tack vare kemiska hårfärgningsmedel. Om man vill bleka håret kan man också använda sig av väteperoxid. Det gäller att vara lite extra försiktigt när det gäller hårfärg av de intima delarna eftersom att huden är känsligare där.

Under en mycket lång tid har växten henna blivit använd för att man ska kunna skapa röda, svarta eller bruna toner på håret. Detta är ofta en metod som används av de som inte vill använda kemiska produkter för att ändra sin hårfärg. Enligt EU-kommissionen färgar 60 % av kvinnorna samt 5-10 % av männen i Europa håret 6-8 gånger om året, men det finns ingen information om att färgning av intimhår ingår i dessa procent.

De allra flesta börjar färga håret när de är unga och det gör att man från tidig ålder kommer i kontakt med kemisk färg. Kontakten kan sedan pågå under större delen av livet. Ofta är flera ämnen som används i färgen allergiframkallande och eftersom att huden i underlivet är extra känslig kan en allergi lätt utvecklas. Det kan vara bra att tänka på att en allergi som orsakats av hårfärg kommer att vara något man får leva med resten av livet.

När man ska färga intimhåret finns det flera olika färgtyper att välja bland. Många väljer att blanda bryn- och ögonfransfärg medan andra använder hårfärg. Det finns också särskild hårfärg just för intim användning. Oavsett vilken hårfärg man väljer kan den delas in i fyra olika kategorier och de beror på hur länge färgen sitter kvar i hårstråna. Vissa av dem kallas för tvåkomponentsfärger, eller permanenta färger. Dessa färger går igenom hela hårstrået och de gör därför att färgen både tål tvätt och slitage på ett mycket bra sätt. Färgen sitter helt enkelt kvar tills dess att man färgar av håret eller tills dessa att man klipper bort de färgade partierna.

Det finns också så kallade semi-permanenta hårfärger. De behöver inte blandas utan färgar direkt. Dessa färger går bara in i hårets allra ytligaste delar och hårets naturliga färg lämnas kvar i de djupare delarna av strået. Denna typ av färgning håller i ungefär en vecka, beroende på hur många gånger man tvättar sig.

Det finns också vissa toningar som är tillfälliga. Dessa sitter helt utanpå hårstrået och kan lätt tas bort genom en vanlig vattentvätt.

agency-x