Hur används glidmedel? januari 20, 2019

Hur används glidmedel?

author No comments

Om man är mycket torr i underlivet kan man ha besvär med skav och liknande. Det kan också vara svårt att genomföra ett samlag. Kvinnor kan också ha svårt för att använda tamponger och annat. Då kommer glidmedel in i bilden. Glidmedel har ofta mycket återfuktande egenskaper och om man läser på lite om det kan det användas till mycket annat än bara vid samlag.

Om man upplever skav i underlivet i samband med sport eller liknande kan man med fördel smörja in de utsatta delarna lite extra innan man börjar träna. Samma sak gäller om man känner sig torr någonstans, eller om friktionen är hög i de intima områdena och skapar mycket värme.

Som kvinna kan det också vara bra att lägga lite glidmedel på tampongens topp. Då går den lättare att föra in om det går lite trögt. Det är dock viktigt att inte ta för mycket eftersom tampongen då kan förlora sin effektivitet.

Glidmedel kan också användas vid samlag och det finns i flera olika dofter och smaker. De allra flesta kända märkena är väl anpassade till den känsliga miljön i underlivet och har ett pH-värde som passar där.

agency-x