Massageoljor oktober 7, 2019

Massageoljor

author No comments

Att massera varandra kan vara väldigt intimt och ett bra sätt att komma i stämning eller bara slappna av. Du och din partner får lite kroppskontakt och intimitet med varandra och kan dessutom tända lite ljus och ha en trevlig stund med varandra. Varför inte ta en massage som förspel?

Med en trevlig massageolja glider händerna lättare, huden kan bli återfuktad och det kan dessutom dofta ganska gott. En bra olja ger dessutom lite lyxigare känsla och det kan göra att du känner dig extra ompysslad, något som alla kan behöva ibland.

Massage är nyttigt

Det händer en massa bra grejer i kroppen under massage. Blodcirkulationen i musklerna ökar, vilket är väldigt nyttigt och det mjukar upp stela muskler, kan verka som smärtlindrande vid träningsvärk eller sträckningar och det minskar även spänningen i musklerna. Oxytocin är ett hormon, ett så kallat må-bra-hormon, som frigörs i kroppen under massage, och endorfiner, som är smärtstillande, ökar också under massagen. En annan bra sak med just massage är att det även ger kroppskontakt och kan stärka banden mellan dig och din partner.

Många är idag stressade och känner sig otillräckliga, vilket kan vara svårt att komma till rätta med. En del personer stressar över att bli äldre, andra över att de har någon sjukdom. En del stressar och mår väldigt dåligt över att bli tunnhåriga, men här finns det faktiskt hjälp att få i form av prp eller vampyrbehandling, och det går ut på att avhjälpa tunnhårighet genom att injicera plasma med tillväxtfaktorer från ditt eget blod till hårbotten eller huden. Detta minskar då håravfallet och även stressen minskar.

Göra din egen massageolja

Du hittar en lista på fem massageoljor som Aftonbladet tipsar om och tycker är bra. Kolla gärna där för att få lite tips. Att köpa en färdig olja kan vara smidigt för den som redan är stressad.

Du kan göra din egen massageolja hur lätt som helst. Genom att blanda olika örter och växter med exempelvis olivolja kan du göra dina egna massageoljor helt utifrån vad du vill uppnå. Olika ingredienser ger olika resultat och sägs vara bra för olika saker.

  • Lavendel till exempel, doftar gott och kan genom doften ge ett avslappnat välbefinnande, men den motverkar också blyghet och ångest, vilket kan leda till ett bättre sexliv.
  • Jasmin sägs vara väldigt stimulerande för sexlivet. Depressiva tillstånd förbättras, skam och skuldkänslor kan mildras och därigenom kan sexuella hämningar ge med sig. Jasminoljan fungerar bäst om den masseras in på nedre delen av ryggen, vid ljumskarna och på magen samt vid nyckelbenen.
  • En höjdare är rosmarin som främjar cirkulationen i hela kroppen, stimulerar och värmer och kan öka sexlusten för den som har en svag sexdrift. Det sägs även att den är bra för den manliga potensen och den kvinnliga orgasmförmågan.

För att blanda din egen olja använder du lite olivolja eller annan olja efter tycke och smak, samt tillsätter ett par droppar av doften/extraktet du vill ha. Två matskedar olja och några droppar av tillsatsen räcker. Det kan inte bli lättare!

Lycka till och njut av livet och närheten!

agency-x